Vahvaa visuaalisuutta: millaisia oheismateriaaleja toimittajat suosivat? 

Erityisesti globaalilla tasolla on selvää, että toimittajat keskittyvät yhä enemmän erilaisiin mittareihin ja yleisön sitouttamiseen. Siksi moni kääntyy erityisesti visuaalisten mediasisältöjen puoleen kertoakseen tarinoitaan entistä monipuolisemmin ja houkuttelevammin.

Valokuvat, videot, äänet, infografiikat ja piirrokset eivät ainoastaan auta hahmottamaan tarinaa paremmin, vaan lisäävät visuaalisen tai äänellisen ulottuvuuden, jonka on todistettu lisäävän lukijoiden sitoutumista.

Lähde: PRNewswire

Millaista multimediaa tai dataa olet sisällyttänyt tuottamaasi sisältöön
viimeisen 6 kuukauden aikana?

Globaalisti 22 prosenttia toimittajista kokee, että PR-ammattilaiset tekevät heille palveluksen lisäämällä julkaisuvapaata oheismateriaalia lähettämiinsä pitcheihin ja lehdistötiedotteisiin. Vaikka suomalaiset toimittajat eivät olekaan yhtä innoissaan oheismateriaalista, heistäkin 92 prosenttia on lisännyt tiedotteen tai pitchin mukana tulleen kuvan juttunsa kylkeen. 

Kuvien lisäksi toimittajat sisällyttävät juttuihinsa useimmiten sosiaalisen median julkaisuja (52 %) ja videoita (49 %). Näiden tulosten valossa PR-ammattilaisten kannattaa kiinnittää yhä enemmän huomiota pitchien ja tiedotteiden mukana toimitettavaan visuaaliseen materiaaliin.

Vaikkakin kuvat ja videot ovat globaalisti listan kärkipäässä, havaitsimme myös alueellisia eroja. Esim. APAC alueen toimittajat käyttivät eniten kaikista alueista livestriimejä (28%), verkkokyselyjä (28%), ja yleisön tuottamaa sisältöä (20%). Melkeinpä 20% toimittajista Pohjois-Amerikassa liitti logon viimeisimpiin juttuihinsa, verrattuna EMEA (13%) ja APAC (4%) lukuihin.

Julkaisuvapaat oheismateriaalit auttavat toimittajaa

Vinkkejä PR-ammattilaisille

Sen lisäksi, että PR-ammattilaiset voivat lisätä tarinoidensa visuaalisuutta erilaisilla julkaisuvapailla oheismateriaaleilla, ne ovat myös oiva tapa auttaa toimittajia heidän työssään. Ilman kuvia, videota tai muuta visuaalista sisältöä, viestisi julkaiseminen on hankalampaa, ja siten se on helpompi ohittaa.

Laatu ennen kaikkea 
Korkearesoluutioiset kuvat ovat edellytys, eivät vain mukava lisä. 

Kerro ja tarkista olennaiset asiat 
Sisällytä kuvatekstit, tekijät ja kuvaajat kaikkiin kuviin (jotta toimittajien ei tarvitse jahdata sinua saadakseen lisätietoja) ja varmista, että oikeudet materiaalien käyttöön ovat kunnossa. 

Linkkaa, älä liitä
Liitteet vievät turhaan tilaa, ja monet toimittajat poistavat tietoturvasyistä automaattisesti sähköpostit, jotka sisältävät liitteitä. Parempi tapa on liittää mukaan linkki esimerkiksi laskeutumissivulle, materiaalipakettiin tai pilvikansioon, josta toimittajat löytävät helposti tarvitsemansa resurssit.

Helppous on puoli ruokaa
Jos toimittajan on rekisteröidyttävä tai hankittava tunnus päästäkseen käsiksi tarjoamiisi materiaaleihin, aiheutat hänelle vaivaa ja kulutat jo ennestään rajallisia resursseja.

Alueelliset erot sosiaalisen median käytössä

Vaikka Facebook onkin globaalisti toimittajien ja toimitusten eniten suosima somekanava, suosituimmat kanavat ja käyttötavat vaihtelevat mantereittan. Euroopassa toimittajat käyttävät esimerkiksi WhatsAppia huomattavasti enemmän kuin Pohjois-Amerikkalaiset vastinparinsa. APAC-markkinoilla Instagram on Facebookin jälkeen toisiksi suosituin kanava, kun taas esimerkiksi Euroopassa LinkedIn ja Twitter jakavat toisen sijan.

Nämä havainnot korostavat, kuinka tärkeää on pitää mielessä kulttuuriset ja alueelliset erot monikansallista viestintästrategiaa laadittaessa.

illustration of people on their phones around the world

Mitä sosiaalisen median kanavia käytät yleisimmin työssäsi?

illustration of the top half of the globe